Home2

Welkom op de website van de IPv6 Awards.

Leidschendam, 4 november 2011 – Op 17 november aanstaande reikt de Nederlandse TaksForce IPv6 voor de derde keer op rij de IPv6 Awards uit. Negen bedrijven,  instellingen  maar ook personen zijn momenteel genomineerd en maken kans op een award. De TaskForce reikt de awards uit aan koplopers die met hun implementatie de awareness en adoptie van IPv6 bevorderen. De TaskForce vraagt op deze manier aandacht voor de noodzakelijke overstap naar Internetprotocol versie 6 (IPv6). De centrale voorraad Internetadressen is op. De Europese instantie die de uitgifte van Internetadressen coördineert kan waarschijnlijk nog tot juni 2012 vooruit maar daarna zal het providers erg veel moeite gaan kosten om nieuwe klanten aan te sluiten. De oplossing voor dat dringende probleem heet Internetprotocol versie 6 (IPv6).

Gelukkig zijn veel Internet Service Providers (ISP’s) en andere organisaties bezig met de overstap naar en  implementatie van IPv6. Zij konden zich de afgelopen maanden inschrijven om mee te dingen naar een award. De jury heeft negen organisaties genomineerd  voor de IPv6 awards 2011. Bij het selecteren van de genomineerden is gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.  De genomineerden per categorie zijn:

Categorie Genomineerden
Profit Breedband Arnhem, AVM, Bencom
Non-profit Terena, Stichting mailserver whitelist, OpenGeo
IPv6 Personality Paul Hoogsteder, Sander Steffann, Seth Mos

 

 

 

Uitreiking  van de awardsUitreiking IPv6 awards 2010
De uitreiking van de IPv6 awards 2011 vindt plaats op 17 november aanstaande om 13.30 uur tijdens het Jaarcongres ECP-EPN(www.jaarcongresecp-epn.nl). De prijzen worden uitgereikt onder leiding van Erik Huizer, voorzitter van de TaskForce IPv6, en lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro tot aan een week lang consultancy of een laptop met een jaar lang mobiel internet. De prijzen die verbonden zijn aan de awards worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NLnet, KPN en TNO.

Van IPv6 naar IPv4

De TaskForce IPv6 heeft de IPv6 awards in het leven geroepen om bijzondere implementaties die de awareness en adoptie van IPv6 bevorderen in het zonnetje te zetten en daarmee aandacht te vragen voor de overstap naar IPv6 . IPv6 gaat op korte termijn IPv4 vervangen. Het is dan ook belangrijk dat Nederlandse bedrijven, overheden, internet service providers, universiteiten, hogescholen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om deze overstap mogelijk te maken.

Uitreiking bijwonen?

Wilt u de uitreiking van IPv6 awards 2011 (kosteloos) bijwonen? Meld u dan aan  via www.jaarcongresecp-epn.nl.